Case Dublin Shirt Company

1. A calculation of break-even point (in units) for the year ended 2001. For the purposes of simplifying this calculation, you should assume that ONLY direct material and direct labour costs are considered variable with respect to changes in volume. Clearly identify your assumption regarding the sales mix in your calculation and specify why this assumption is important in the context of CVP analysis.

Het resultaat in 2001 was negatief, waarbij er 2.709.000 shirts verkocht zijn. Uit bovenstaande analyse blijkt echter dat het break-evenpoint 3.139.787 moet zijn bij de huidige kosten en opbrengstenstructuur. Met betrekking tot de salesmix kan gezegd worden dat deze belangrijk is bij de CPV analyse, doordat de onderneming meerdere productgroepen heeft met verschillende contributiemarges. Als de volumes per productgroep veranderen, zal de totale (gemiddelde) contributiemarge ook veranderen. Doordat de contributiemarge een belangrijke factor is voor het bepalen van het break-evenpunt kan bij verandering in de salesmix, en daarmee de contributiemarge, de winstgevendheid aangetast worden.

2. A brief overview of what strategy you think the Dublin Shirt Company should adopt. What do you consider to be the critical success factors in achieving this strategy?

De kracht van de onderneming is de kwaliteit van de producten. De zwakte van de onderneming is de klantenservice en dan met name het tijdig leveren van de goederen zoals afgesproken met de cliënt.

Binnen de onderneming wordt gesproken om de Amerikaanse markt te betreden, maar dan is het belangrijk dat de zwakte van de onderneming opgelost is en de sterke eigenschap benadrukt kan worden. Een optie zou kunnen zijn om het JIT (just-in-time) principe toe te passen, daar gemaakte afspraken (d ...
Word (s) : 2669
Pages (s) : 11
View (s) : 3070
Rank : 0
   
Report this paper
Please login to view the full paper